Dragostea nemărginită și iubirea necondiționată pe care o oferiți persoanei dragi și care, deasemenea, este reciprocă, vă duce cu gândul la următorul pas. Sunteți siguri, dragi bărbați, că așteaptă de mult timp întrebarea magică și sunteți ferm convinși că ve-ți auzi răspunsul mult visat, dar...cu ce începeți?

Ce inel de logodnă este cel mai potrivit, având caracteristicile ideale, dar care să se încadreze în bugetul alocat?
În singurul Showroom privat de diamante din România, Kara Diamond, beneficiați de o consultanță gratuită de la expertul nostru, dl. Huseyin Karabacak.

Cu toate acestea, pentru a fi mai aproape de dumneavoastră, vom împărtăși în acest articol nouă lucruri simple pe care trebuie să le cunoașteți, atunci când achiziționați un inel de logodnă. Înțelegând acest proces în ansamblu și formându-vă o imagine clară, veți deveni adevărați profesioniști în materie de bijuterii cu diamante.

Diamantul

#1. Forma sau silueta diamantului

Forma diamantului pe care o alegeți ține strict de preferințele personale.

Diamantele în formă rotundă sunt cunoscute pentru afișarea unei imagini strălucitoare, iar forma de princess oferă un strop de frumusețe în plus. Indiferent de forma diamantului dorită, bijuteria va avea un aspect unic și uimitor.

imagine

 

 

#2. Tăietura diamantului

Tăietura este singura trăsătură realizată de mâna omului; celelalte derivă din natură. Există patru clase de bază pentru tăierea diamantelor: ideală, bună, lată, adâncă. Cu cât tăietura este mai bună, cu atât claritatea și strălucirea diamantului cresc. De asemenea, un diamant cu o tăietură ideală constă în fațete cu unghiuri perfecte ce reflectă claritatea diamantului în cel mai bun mod.

imagine

 

 

#3. Claritatea diamantului

Unicitatea unui diamant constă în fuziunea cu alte minerale în timpul cristalizării.

Numărul, culoarea, forma și măsura acestor minerale, descrise ca și „amprentele digitale ale naturii”, reflectă claritatea diamantului. Aceasta determină dacă diamantul arată perfect, clar și neted, sau are zgârieturi și marcaje interne (cunoscute sub numele de incluziuni).
Important: dacă achiziționați o bijuterie cu un diamant mai mare de două carate, atunci este important să alegeți un grad de claritate mai înalt, începând cu de VS2, pentru a vă asigura că diamantul arată curat și clar.

imagine

 

#4. Culoarea diamantului

Majoritatea diamantelor par a fi fără culoare, dar ele se diferențiază printr-un ton vag. Culoarea diamantelor constă în mai multe tonuri de alb. Cu cât un diamant este mai transparent, cu atât este mai valoros. Culoarea diamantului este clasificată de la D la Z.
Cele mai rare și albe nestemate sunt D, E, F și G.
Diamantele ce definesc culori precum roșu, roz, albastru și galben, sunt cunoscute drept „diamante fancy”.

imagine

 

 

#5. Greutatea în carate

Greutatea în carate reflectă mărimea diamantului, iar această caracteristică are un impact major asupra prețului bijuteriei: cu cât caratajul diamantului este mai mare, cu atât prețul acestuia va crește.

Vă recomandăm să alegeți greutatea diamantului în funcție de tăietura acestuia-un diamant cu tăietura ideală va afișa întotdeauna frumusețea și bunul gust, indiferent de mărimea sa.

#6. Certificatele diamantelor. Asigurarea calității și valorii

Un certificat făcut la o bijuterie cu diamante se numește raport gemologic și, de obicei, se face la diamantele care au peste 0,49 ct. Înainte de a cumpăra un diamant, asigurați-vă întotdeauna că există o certificare a uneia dintre cele două asociații recunoscute la nivel internațional de diamante: Institutul Gemologic al Americii (GIA) sau Societatea Gemologică Americană (AGS). Certificarea diamantului vă dovedește (și altora) că valoarea și calitatea atribuită diamantului de către distribuitorul dvs. sunt legitime.
Certificatul gemologic pentru bijuterii nu relevă absolut totul despre un diamant, ci doar din punctul de vedere al celor 4 C (culoare, carat, claritate, tăietură/cut).

Inelul

#7. Stilul inelului. Tehnica de montare a diamantelor

Kara Diamond vă oferă o multitudine de stiluri ale inelelor, organizate în colecții, precum și modul de montare a diamantelor. Puteți asocia orice formă de diamant cu orice stil de inel de logodnă.

 

  • Solitaire-montarea în gheare

  • Setarea în casetă/bezel

  • Setarea tensionată

  • Eternity-setarea de tip canal

  • Setarea pavé

  • Setarea circulară

  • Setarea catedrală

  • Setarea bară

  • Setarea cu 3 pietre

  • Inel de logodnă cu cinci diamante

#8. Inele personalizate

Dacă un inel pre-proiectat nu este ceea ce căutați, aveți posibilitatea de a crea inelul ideal după design-ul ales de dumneavoastră. Crearea unui inel personalizat este facilă pentru designerii noștri și nu trebuie să cheltuiți mai mult decât este necesar, pentru un design existent. La Kara Diamond, veți fi întâmpinați de expertul in diamante dl. Huseyin Karabacak, care vă va ajuta în acest proces, de la ideile inițiale până la piesa finită. Și când sunteți cu adevărat mulțumiți de design, bijutierii noștri vor făuri inelul mult visat.

#9. Prețul

Prețul real al diamantelor a reprezentat dintotdeauna o informație misterioasă, complicată și controversată. Prețul unui inel de logodnă este influențat de mulți factori. Unul dintre cei mai importanți factori este dimensiunea și calitatea diamantului central. Cunoașteți punctul de plecare și stabiliți un buget înainte de a începe să faceți cumpărături.

imagine